- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Paprika bílá | 500 | 
| Rajčata | 200 | 
| Máslo čerstvé | 60 | 
| Cibule | 40 | 
| Mouka pšeničná bílá | 20 | 
| Smetana zakysaná 12% | 130 | 
| Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 100 | 
| Salám gothajský | 200 | 
| Vejce celá průměr | 55 | 
Dochucovadla:
sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 7487 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 44, 
                                                        Tuky (g): 123, 
                                                        Sacharidy (g): 122,
                                                        SAFA (g): 69,
                                                        Cukry (g): 22,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1497 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 24.6, Sacharidy (g): 24.4, SAFA (g): 13.8, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
5 ks Zelené (bílé) papriky opereme, vršky odkrojíme, odstraníme semeník a 2x spaříme-necháme okapat. Pak papriky naplníme připravenou náplní, přiklopíme vrškem a připevníme párátkem. Omáčka: v kastrolu osmažíme na másle drobně pokrájenou cibulku, do ní vložíme naplněné papriky, podlijeme 2 dcl.vody, přidáme 1/4 lžičky sladké červené papriky, sůl a dusíme 1/2 hod. Nakonec přidáme prolisovaná rajčata, zakysanou smetanu s umíchanou moukou a dusíme min.20 min. Papriky vyjmeme, omáčku ochutíme dle zvyku (cukr, sůl, pepř, rajský protlak) a upravíme konzistenci (smetanou, vodou). Náplň: Do uvařené rýže zamícháme opečenou na drobné kostičky pokrájenou uzeninu, pokrájené vejce a trochu majoránky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









