- Autor: EmmaBelle
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Rajčata konzervovaná | 100 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
| Elinas Jogurt řeckého typu bílý | 30 |
| Tikka pasta | 15 |
| Lilek | 150 |
| Kuřecí prsa bez kůže | 150 |
Dochucovadla:
Tikka pasta (Marks and Spencer) - složení cibule, rajčatová pasta, bílý vinný ocet, olej, cukr, punjabi Garam Masala, kokosové mléko, česnek, kurkuma, koriandr, zázvor, citronová šťáva, kardamon, paprika, kayenský pepř (ve 100g 1035kj)
Energetická hodnota celkem: 1570 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Velmi jednoduché orientální indické jídlo - lehce ostré a voňavé. - kuřecí prsa si rozdělíne na medailonky, osolíme a zprudka opečeme (nejlépe na sucho) i s lilkem, který nakrájíme na menší půlměsíce - poté přidáme lžičku tikka pasty a olej (aby se nepřipálila) - přisypeme sekaná rajčata (bez slupek) a povaříme asi 10 min - jako poslední přidáme 1 lžíci bílého řeckého jogurtu a vypneme plamen, můžeme dosolit - podáváme s rýží nebo pitta chlebem
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






