- Autor: Baall
 - Doba přípravy (min.): 210
 - Uživatelský recept
 - Porce: 20.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Lněné semínko drcené | 30 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 380 | 
| Sůl | 5 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 2 | 
| Ocet | 30 | 
| Mouka pšeničná bílá | 275 | 
| Mouka žitná celozrnná | 275 | 
| Droždí | 10 | 
Dochucovadla:
koriandr, kmín celý
Energetická hodnota celkem: 8321 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 72, 
                                                        Tuky (g): 15, 
                                                        Sacharidy (g): 389,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 12,
                                                        Vláknina (g): 63,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 416 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Do domácí pekárny nalijeme 380ml.vlažné vody, vložíme 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 2 PL octu (dávám jablečný), přidáme 275g. žitné a 275g. pšeničné mouky,10g. droždí, 2 PL kmínu, PL lněného semínka a špetka mletého koriandru. Zapneme program normální chléb, velký, tmavá kůrka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






