- Autor: Baall
 - Doba přípravy (min.): 40
 - Uživatelský recept
 - Porce: 4.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Máslo čerstvé | 20 | 
| Olej olivový | 30 | 
| Cibulka jarní | 150 | 
| Smetana na vaření 12% | 200 | 
| Víno bílé suché | 200 | 
| Špenát krájený mražený | 400 | 
| Rajčata Cherry | 150 | 
| Česnek | 10 | 
| Sýr salámový uzený | 15 | 
| Kapary | 15 | 
| Losos uzený | 200 | 
Dochucovadla:
sůl, bílí pepř
Energetická hodnota celkem: 5850 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 61, 
                                                        Tuky (g): 98, 
                                                        Sacharidy (g): 66,
                                                        SAFA (g): 51,
                                                        Cukry (g): 28,
                                                        Vláknina (g): 16,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 12.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Do hrnce s vařící a osolenou vodou dáme vařit těstoviny, nejlépe tak, aby byly al dente. Mezitím si připravíme omáčku: V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět na jemno nakrájenou 4 ks jarní cibulku. Přidejte rozmrazený vyždímaný špenát (nebo očištěný baby špenát nasekaný nahrubo 200g.), přepůlené baby rajčátka a 4 stroužky prolisovaného česneku. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu smíchanou se lžící nastrouhaného uzeného sýra, okapané kapary, bílé víno, osolte, opepřete a prohřejte. Nakonec přidáme na kousky pokrájeného uzeného lososa na chvíli prohřát. (lososa můžeme krátce nasucho orestovat a přidat na těstoviny až naposledy) Těstoviny scedíme, dáme na talíře a přelijeme omáčku. (můžeme i v hluboké míse omáčku s těstovinami promíchat)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






