TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Grilovaný lilek s balkánským sýrem

Zpět
  • Autor: kuhnj
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový15
Balkánský sýr 100
Lilek250

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1782 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 20, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 891 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 10, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na plátky asi půl cm silné, posolíme a necháme pár minut vypotit. Ubrouskem vysajeme vodu, naklademe plátky na plech na pečící papír, který jsme lehce vymazali oliv.olejem. Plátky též pokapeme oliv olejem a dáme do trouby pod gril. Až začne lilek lehce červenat, rozdrobíme na každý plátek trochu balkánského sýru a dáme opět pod gril dopéct. Podáváme s tousty, chlebem nebo samotné se zeleninou. V Řecku grilují lilek s fetou a hotový naservírovaný pokrm ještě bohatě polijí oliv. olejem:-)

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 02. 2018 18:03
Jo to může být dobrota :-)! Brzy vyzkouším :-)
25. 02. 2018 16:47
Tak málo stačí a je to dobrota
25. 02. 2018 14:13
Lilek miluji, ale Balkán neee, je na mě moc slaný. Ale lilek mám každý týden v různých úpravách. :-)
25. 02. 2018 10:34
Měla jsem doma lilek a hledala nějaký rychlý recept. Našla jsem ten tvůj a bylo to skvělé! Ještě jsem lilek maličko posypala kořením na grilovanou zeleninu. S dcerou jsme si moc pochutnaly:-))) Díky!

Naši partneři