- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 15 |
Balkánský sýr | 100 |
Lilek | 250 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1782 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 891 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 10, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na plátky asi půl cm silné, posolíme a necháme pár minut vypotit. Ubrouskem vysajeme vodu, naklademe plátky na plech na pečící papír, který jsme lehce vymazali oliv.olejem. Plátky též pokapeme oliv olejem a dáme do trouby pod gril. Až začne lilek lehce červenat, rozdrobíme na každý plátek trochu balkánského sýru a dáme opět pod gril dopéct. Podáváme s tousty, chlebem nebo samotné se zeleninou. V Řecku grilují lilek s fetou a hotový naservírovaný pokrm ještě bohatě polijí oliv. olejem:-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.