- Autor: Zuzik89
- Doba přípravy (min.): 1
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 465 |
Cibule | 62 |
Česnek | 19 |
Rajčata | 400 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 28 |
Rajský protlak | 140 |
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 160 |
Dochucovadla:
Bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 7211 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 188,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1803 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme , ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováme v teple. Omáčka se může zahustit moukou ale i nemusí. Já ji propasírovala. Podáváme s vařenou rýží
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.