- Autor: theand
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 150 |
Jablka | 150 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Mouka špaldová celozrnná | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
Vejce celá průměr | 315 |
Kypřící prášek do pečiva | 17 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 125 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 125 |
Vlašské ořechy | 30 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 18070 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 186,
Sacharidy (g): 530,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 166,
Vláknina (g): 49,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1506 kJ
Bílkoviny (g): 9.9, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 44.2, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V míse smícháte následující ingredience: 3 velké jemně nastrouhané mrkve, 1-2 střední jablíčka bez slupky na hrubo nastrouhané, 2 hrnky celozrnné mouky (nebo hladké), 1/2 hrnku mléka, 3 vejce, 2 lžičky skořice, prášek do pečiva, na vašem zvážení záleží, kolik přidat cukru, doporučuje se 1/2 - 1 hrnek, a 1/2 hrnku oleje (nemusí být, můžete nahradit mlékem nebo dát místo jednoho jablka dvě), můžeme přidat nějaké ořechy, semena či sušené ovoce. Peče se při 160°C asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.