- Autor: blaknavi
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Lilek | 800 |
| Cibule | 120 |
| Česnek | 25 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 25 |
| Hovězí mleté průměr | 400 |
| Rajčata | 160 |
| Eidam 30% | 150 |
Energetická hodnota celkem: 7704 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ
Bílkoviny (g): 31.3, Tuky (g): 29.3, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Lilky rozpůlíme a vydlabeme, uvnitř potřeme curry kořením. Na oleji orestujeme cibuli a česnek a přidáme hovězí mleté maso. Následně přidáme rajče a vydlabanou lilkovou dužninu. Když je směs hotová a mírně zchladlá, přidáme eidam. Na závěr vložíme do lilkových lodiček a dáme zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






