TOPlist


Pizza tuňáková Rio Mare

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rio Mare NATURA tuňák ve vlastní šťávě320
Mouka pšeničná hladká160
Droždí 12
Oleje (všechny druhy)20
Pór200
Rajčata 280
Eidam 20 % průměr60

Energetická hodnota celkem: 5655 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 143 SAFA (g): 7 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1414 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 35.8 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Z mouky, droždí, extra panenského olivového oleje a vody vypracujeme těsto, vyválíme a položíme do zapékací formy, potřeme zbytkem oleje. Na plát narovnáme pokrájená vyzrálá rajčata, pórek, kousky tuňáka, osolíme, poprášíme bazalkou, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby upéct. Pečeme v předehřáté troubě při 180ti stupních cca 10 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 11. 2013 13:08

guttenovar

Zkušel někdo tento recept? Konkrétně mě zajímá těsto.... než jsem začala se sebekaučinkem, tak jsem dělávala pizzu doma, ale mouky na dvě normálně velké (průměrné z restaurace) pizzy jsem používala 300g... Proto mi není moc jasné, jak z polovičního množství může někdo udělat ještě dvakrát tolik pizzy? Případně, když si to teda představím co do množství, tak bych to chápala jako svačinu (byť teda poměrně kalorickou), ale neumím si představit, že by se z toho někdo najedl...?

04. 11. 2011 08:27

Tanein

No nahoře se píše 4 porce, takže výsledek rozdělit na 4 kusy a porce je na světě.

04. 11. 2011 00:05

Jedna porce z tohoto receptu je v syrovém stavu 263 g. Sečtete množství potravin a dělíte počtem uvedených porcí. Bylo by zajímavé uvádět i váhu upečené pizzy a energetickou hodnotu na 100 g.

01. 11. 2011 00:18

lenka.hudy

to by mě taky zajímalo..

10. 10. 2011 23:24

Romaa

Jak poznám kolik je jedna porce? Kolik by měla mít gramů? ...abych si neudělala jednu porci z půlky pizzy....

12. 09. 2011 16:46

jar.193

Zítra vyzkouším, jen místo pórku dám víc rajčat

14. 06. 2011 10:24

Leryna

Výborné je místo kčeupu,nebo protlaku dát nízkotučnou kysanou smetanu.Stačí malinko a chuť je zase maličko jiná...

11. 11. 2010 20:38

toffee

Vyzkoušeno. Těsto je dobré, vyválela jsem ho hodně natenko a nebylo ani moc suché. Dala jsem míň tuňáka, trochu víc sýra a rajský protlak na potření těsta. Dohromady to mělo cca 1470 kJ. Byla jsem ráda, že jsem tuňáka ubrala, protože ho i tak bylo na pizzu zbytečně moc (mám raději klasickou pizzu). Jinak ale dobrý.

08. 11. 2010 18:58

venena

Zkoušela jsem, ale těsto jsem si koupila už hotové a přidala jsem další oblíbenou zeleninu a do 1500Kj jsem se vešla :o)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma