TOPlist


čočková polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: petas0
  • Porce: 14.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)50
Mouka pšeničná hladká60
Mrkev175
Čočka velkozrnná (uvařená)1200
Česnek20
Voda, minerální vody bez příchutě2000
Vepřové koleno110

Energetická hodnota celkem: 10681 kJ

Bílkoviny (g): 137, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 320 SAFA (g): 18 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 108 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 763 kJ

Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 22.9 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 7.7 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, majoránka, celý pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Uzené vepřové koleno povaříme s mrkví, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem (cca 45 minut). V kastolu si na oleji orestujeme cibulku a přidáme mouku, hned zalijeme vývarem z kolena. Přidáme čočku (namočenou na 30 minut v horké vodě), vaříme do měkka, přidáme uvařenou na kostičky nakrájenou mrkev a kus libového masa z kovena, přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma