- Autor: Martina112
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olivy černé | 60 |
Olej olivový | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 150 |
Droždí | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Dochucovadla:
1 čajová lžička soli, 30 ml olivoého oleje na vymazání formy a na potření.
Energetická hodnota celkem: 5304 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 187,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1326 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V menší misce smícháme droždí s vlažnou vodou a až se úplně rozpustí, tak přilejeme olivový olej. Do větší mísy si nasypeme mouku, přidáme 1 ČL soli a nalejeme směs z droždí. Vypracujeme těsto a necháme ho cca 1 hodinu kynout. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme olivovým olejem, těsto rozválíme a vyplníme jim dno formy. Potřeme olivovým olejem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak propíchneme na několika místech vidličkou a posypeme olivami. Pečeme asi 20 minut pří 180° dokud hezky nezezlátne. Po upečení vyndáme z formy a potřeme olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.