TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Foccacia s černýma olivama

Zpět
  • Autor: Martina112
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

1 čajová lžička soli, 30 ml olivoého oleje na vymazání formy a na potření.

Energetická hodnota celkem: 5304 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 17, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1326 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V menší misce smícháme droždí s vlažnou vodou a až se úplně rozpustí, tak přilejeme olivový olej. Do větší mísy si nasypeme mouku, přidáme 1 ČL soli a nalejeme směs z droždí. Vypracujeme těsto a necháme ho cca 1 hodinu kynout. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme olivovým olejem, těsto rozválíme a vyplníme jim dno formy. Potřeme olivovým olejem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak propíchneme na několika místech vidličkou a posypeme olivami. Pečeme asi 20 minut pří 180° dokud hezky nezezlátne. Po upečení vyndáme z formy a potřeme olivovým olejem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři