TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohankové galetky

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

1/2 lžičky soli ... na slané, na sladké jen špetka

Energetická hodnota celkem: 1956 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 326 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vejce se solí a vodou vyšleháme metličkou, přidáme mouku a opět vyšleháme do hladka ... těsto má konzistenci jako na palačinky. Nepřilnavou pánev lehce potřeme kokosovým olejem (nebo řepkovým) a vyrobíme galetky stejně jako děláme palačinky. Naplníme náplní a podle potřeby můžeme ještě zapéct (hlavně u sýrových náplní). Tipy na servírování: na sladko s avokádovou "nutellou", javorovým sirupem a ořechy (viz foto) nebo tvarohem se skořicí, ovocem a javor. sirupem, na slano: nejlépe sýr + zelenina.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 09. 2014 21:12
Mě osobně chutná pohanka nejvíc na slano třebas s kukuřici a šunkou, ale tohle může být dobré, takže ochutnáme.

Naši partneři