- Autor: Martina112
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 700 |
Olivy černé | 200 |
Olej olivový | 40 |
Droždí | 30 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sůl, voda, máta
Energetická hodnota celkem: 13539 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 81,
Sacharidy (g): 529,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1354 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 52.9, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl a pokrájenou hrst máty, olivy a česnek nakrájené na plátky a promícháme. Do další menší mísy nalejeme asi 450ml vlažnoé vody a rozdrobíme droždí a rozmícháme, pak nalejeme olivový olej. Vzniklou tekutinu nalejeme k mouce s olivami a vypracujeme vláčné těsto. Dáme do mísy a necháme asi hodinu v teple kynout. Po vykynutí rozdělíme na dvě části a vytvarujeme chléby, potřeme olivovým olejem a necháme ještě asi 30 minut kynout na plechu. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme dozlatova asi 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.