TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Olivový chléb s mátou

Zpět
  • Autor: Martina112
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, voda, máta

Energetická hodnota celkem: 13539 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 529, SAFA (g): 27, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1354 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 52.9, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl a pokrájenou hrst máty, olivy a česnek nakrájené na plátky a promícháme. Do další menší mísy nalejeme asi 450ml vlažnoé vody a rozdrobíme droždí a rozmícháme, pak nalejeme olivový olej. Vzniklou tekutinu nalejeme k mouce s olivami a vypracujeme vláčné těsto. Dáme do mísy a necháme asi hodinu v teple kynout. Po vykynutí rozdělíme na dvě části a vytvarujeme chléby, potřeme olivovým olejem a necháme ještě asi 30 minut kynout na plechu. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme dozlatova asi 20 minut.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři