- Autor: Lucajdulka
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuřecí prsa | 200 | 
| Moravské uzené | 50 | 
| Květák | 100 | 
| Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 250 | 
| Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 750 | 
| Máslo | 40 | 
Dochucovadla:
Sůl a pepř, bobkový list, muškátový květ, kuličky černého pepře
Energetická hodnota celkem: 5474 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 91, 
                                                        Tuky (g): 83, 
                                                        Sacharidy (g): 44,
                                                        SAFA (g): 48,
                                                        Cukry (g): 43,
                                                        Vláknina (g): 2,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 912 kJ
Bílkoviny (g): 15.2, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvaříme květák ve vodě, a to samé uděláme i s uzeným masem. Prsní řízky nakrájíme na kostky a dáme orestovat na pánev. Uděláme si bešamel z 7,5 dl mléka,2,5 dl smetany na vaření (12%),4 lžíce hladké mouky,3 lžíce másla koření (do omáček strouhaný muškátový oříšek,do polévek 1 bobkový list,5 kuliček černého celého pepře a 2 kuličky nového koření sůl. Vyndáme si malí plech, do kterého namícháme květák, prsní řízky, žampiony a uzené maso a co celé polijeme bešamelem a necháme to zepéct.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









