TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kedlubnové zelí

Zpět
  • Autor: iTynka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Flora Gold30
Cibule40
Kedlubna430
Brambory (syrové)70

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1603 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 5, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Připravíme si hrnec s Florou Gold. Necháme roztopit. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky cibulku, kterou na Floře zpěníme a osmahneme do hněda. Přidáme na jemno nastrouhaný kedluben a zalejeme asi 200 ml vody (aby byl kedluben ponořený). Vaříme, dokud kedluben nezměkne. Mezi tím si ostrouháme jeden menší brambor a na nejjemnějším struhadle jej nastrouháme. Když kedlubny změknou, přidáme brambor, sůl, pepř a chviličku vaříme, než se brambor spojí s kedlubnem a celé "zelí" zhoustne. Podáváme s bramborem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři