- Autor: iTynka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Flora Gold | 30 |
Cibule | 40 |
Kedlubna | 430 |
Brambory (syrové) | 70 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1603 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Připravíme si hrnec s Florou Gold. Necháme roztopit. Mezitím si nakrájíme na malé kostičky cibulku, kterou na Floře zpěníme a osmahneme do hněda. Přidáme na jemno nastrouhaný kedluben a zalejeme asi 200 ml vody (aby byl kedluben ponořený). Vaříme, dokud kedluben nezměkne. Mezi tím si ostrouháme jeden menší brambor a na nejjemnějším struhadle jej nastrouháme. Když kedlubny změknou, přidáme brambor, sůl, pepř a chviličku vaříme, než se brambor spojí s kedlubnem a celé "zelí" zhoustne. Podáváme s bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.