- Autor: Atari
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 40 |
Česnek | 15 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Víno bílé suché | 100 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 200 |
Olej olivový | 20 |
Cibule | 75 |
Máslo pomazánkové průměr | 30 |
Rajčata sušená v oleji | 85 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 5313 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 190,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1771 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 63.3, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a dáme k rýži. Podlijeme vínem a osolíme. Po vyvaření vína zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Pak zjemníme pomazánkovým máslem. V druhém hrnci rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme omytý listový špenát. Necháme chvíli spařit. Rizoto dáme na talíř, vytvoříme v něm důlek, do kterého dáme špenát.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.