TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rizoto se špenátem a sušenými rajčaty

Zpět
  • Autor: Atari
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 5313 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 190, SAFA (g): 19, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1771 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 63.3, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přisypeme rýži a krátce orestujeme. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a dáme k rýži. Podlijeme vínem a osolíme. Po vyvaření vína zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Pak zjemníme pomazánkovým máslem. V druhém hrnci rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme omytý listový špenát. Necháme chvíli spařit. Rizoto dáme na talíř, vytvoříme v něm důlek, do kterého dáme špenát.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 10. 2014 12:05
asi je, ale tu jsem doma nemela
23. 10. 2014 11:13
není na rizoto lepří kulatozrnná?
23. 10. 2014 03:09
výborný recept z kuchyně Lídlu mnou trochu upravený, určitě vyzkoušejte

Naši partneři