- Autor: Berysvob
- Porce: 13.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lasagne | 250 |
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Cibule | 100 |
Omáčka sýrová Apetito | 250 |
Česnek | 10 |
Eidam 30% | 200 |
Kečup | 50 |
Energetická hodnota celkem: 10699 kJ
Bílkoviny (g): 203,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 213,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 823 kJ
Bílkoviny (g): 15.6, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 16.4, SAFA (g): 4.1, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Do zapékací misky nalijeme trochu hotové sýrové omáčky, položíme první vrstvu lasagní. Potom vrstvíme střídavě připravené ragú z hovězího mletého masa (do 10% tuku), připravené z masa, cibule, česneku a kečupu. Občas některou vrstvu prosypeme strouhaným sýrem. Poslední vrstva jsou lasagne, zalijeme zbytkem sýrové omáčky a posypeme zbylým sýrem. Přikryjeme alobalem a pečeme při 180stupních cca 40minut. Pak odkryjeme a necháme zezlátnout sýr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.