- Autor: janasztukova
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pohanka loupaná lámanka BIO | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 125 |
Sójový nápoj Zajíc (suchý stav) | 15 |
Mouka pohanková | 50 |
Naturamyl bramborový škrob | 15 |
Energetická hodnota celkem: 1631 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lámanku vsypeme do vody, přivedeme k varu(nevaříme).Jakmile zpění, přikryjeme ji pokličkou a na 45 min. vložíme do peřin. Do teplé vmícháme mléko(Zajíce). Po vychladnutí přisypeme škrob a 45 g mouky. Vzniklou "mléčnou" kaši promícháme, vyklopíme na vál a zapracujeme zbylých 5 g mouky. Naplníme ovocem a vkládáme do vroucí vody. Vaříme 7-8 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.