- Autor: Terina95
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Pažitka | 30 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Mouka pšeničná hladká | 100 | 
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 | 
| Eidam 30% | 200 | 
| Smetana zakysaná 15% | 150 | 
| Rajčata | 200 | 
| Šunka krůtí průměr | 120 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškát
Energetická hodnota celkem: 6774 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 114, 
                                                        Tuky (g): 82, 
                                                        Sacharidy (g): 102,
                                                        SAFA (g): 45,
                                                        Cukry (g): 25,
                                                        Vláknina (g): 12,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1694 kJ
Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Polovinu najemno nasekané pažitky, přidáme do mléka společně s vejci, mouku a špetkou soli. Umícháme řidší těstíčko, z kterého na pánvi vytřené olejem upečeme 8 palačinek. Nastrouháme si sýr a 2/3 z něj dáme do smetany společně se zbytkem pažitky( můžeme přidat stroužek česneku). Poté dochutíme solí, pepřem a muškátem. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Palačinky potřeme smetanovou směsí, obložíme plátky šunky a rajčaty. Pak je stočíme a rozkrojíme na půl. Palačinky vložíme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme v rozehřáté troubě na 190 °C dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









