TOPlist


Dýňové gnocchi

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Parmezán 25%20
Vejce celá průměr55
Mouka špaldová celozrnná200
Dýně400
Tvaroh Lidl 2%80

Energetická hodnota celkem: 4573 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 174 SAFA (g): 7 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 43.5 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy

Dýni omyjeme, nakrájíme na kousky a upečeme na pečícím papíru do měkka. Po vychladnutí dýni nastrouháme na jemno nebo rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme dlouhý váleček silný asi 2 centimetry, pomoučíme a nakrájíme na dílky. Vaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Podáváme jako přílohu k masu, nebo i samotné s olivovým olejem a dušenou nebo grilovanou zeleninou, sypané parmezánem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

13. 10. 2016 15:56

muriela

Jako u bramborových noků - když je těsto moc řídké, je možné přidat víc mouky. Taky mi tyto noky chutnají víc než bramborové :-)

30. 10. 2015 09:43

Clo.o

Překvapivě výborné. Nepovedlo se mi, aby těsto bylo tuhé, ale krájela jsem ho do vroucí vody z prkénka, takže jsme měli spíše halušky, ale i tak jsme si moc pochutnaly. Lepší než z brambor :)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma