- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 32.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žloutek | 80 |
Vejce celá průměr | 275 |
Med | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 120 |
Smetana ke šlehání 33% | 500 |
Kaštany | 350 |
Máslo čerstvé | 300 |
Dochucovadla:
perníkové korenie, kvetinová čiapočka (zmes korenia od Sonetoru), vinný kameň asi 1KL, vanilková a rumová aróma,
Energetická hodnota celkem: 25138 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 473,
Sacharidy (g): 336,
SAFA (g): 297,
Cukry (g): 144,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 786 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Žĺtka (5ks) vyšľaháme s medom do biela, pridáme vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Pečieme n plechu s papierom na pečenie, cca 20 min v rúre vyhriatej na 180°C. Gaštanové pyré (uvarené očistené gaštany, rozmixované na hladko) si vymiešame s maslom (150g), môžeme pridať trošku rumu alebo rumovej arómy a lyžicu medu. Žĺtka šľaháme s medom a vanilkovou arómou nad parou, kým nezdvojnásobia objem. Pridáme k nim 150g mäkkého masla a vymiešame do hladka. Korpus prekrojíme, podľa chuti natrieme lekvárom, my sme mali Bio gaštanový krém, na to dáme vymiešaný gaštanový krém, prikryjeme druhou polovicou korpusu, na ten natrieme vanilkový krém. Šľahačku vyšľaháme do polotuha, dáme za lyžicu medu a vyšľaháme do tuha. Nat
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.