TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňové rizoto

Zpět
  • Autor: kamcaliskova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)

Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

• 1 vetsi nebo 2 mensi jakekoliv dyne, oloupane, nakrajene na 1 cm kosticky • olivovy/kokosovy olej • med/sirup • 850 ml zeleninoveho vyvaru • 1 cibule • maly kousek zazvoru, nastrouhany • ryze (arborio, ale nemusi byt) • stava z pulky citronu • petrzelka • 2 lzice mascarpone nebo luciny • sul a pepr na dochuceni 1⃣ Predehrejeme troubu na 220 stupnu. Dyni rozprostreme na plech, pokapeme olivovym olejem, osolime a opeprime. Peceme 15 minut, pak ji vyndame a pokapeme medem. Znovu peceme v troube 15 minut, aby byla dyne mekka. Vyvar si zatim dame varit na nizkem plameni. 2⃣ Nechame si rozehrat olej na nizkem plameni a zlehka osmazime cibulku domekka. Pridame zazvor a ryzi a asi dalsi 1 minutu michame, aby se vsechna zrnka ryze obalila. Zvysime plamen na stredni a ryzi zalijeme trochou vody nebo vyvaru(muzete pouzit i bile vino, staci malo). Michame do te doby nez se voda neodpari. Po naberackach prilevame vyvar, vzdy pockame az se vyvar vstreba. Pokracujeme do te doby dokud nam nedojde vyvar 3⃣ Muzeme servirovat!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři