TOPlist


Dýňové rizoto

  • Uživatelský recept
  • Autor: kamcaliskova
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky

Postup přípravy

• 1 vetsi nebo 2 mensi jakekoliv dyne, oloupane, nakrajene na 1 cm kosticky • olivovy/kokosovy olej • med/sirup • 850 ml zeleninoveho vyvaru • 1 cibule • maly kousek zazvoru, nastrouhany • ryze (arborio, ale nemusi byt) • stava z pulky citronu • petrzelka • 2 lzice mascarpone nebo luciny • sul a pepr na dochuceni 1⃣ Predehrejeme troubu na 220 stupnu. Dyni rozprostreme na plech, pokapeme olivovym olejem, osolime a opeprime. Peceme 15 minut, pak ji vyndame a pokapeme medem. Znovu peceme v troube 15 minut, aby byla dyne mekka. Vyvar si zatim dame varit na nizkem plameni. 2⃣ Nechame si rozehrat olej na nizkem plameni a zlehka osmazime cibulku domekka. Pridame zazvor a ryzi a asi dalsi 1 minutu michame, aby se vsechna zrnka ryze obalila. Zvysime plamen na stredni a ryzi zalijeme trochou vody nebo vyvaru(muzete pouzit i bile vino, staci malo). Michame do te doby nez se voda neodpari. Po naberackach prilevame vyvar, vzdy pockame az se vyvar vstreba. Pokracujeme do te doby dokud nam nedojde vyvar 3⃣ Muzeme servirovat!

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma