- Autor: PavelSmejkal
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cibule | 290 |
| Celer bulva | 80 |
| Mrkev | 100 |
| Petržel - kořen | 15 |
| Česnek | 10 |
| Rajský protlak | 210 |
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 70 |
| Srnčí kýta | 500 |
| Voda, minerální vody bez příchutě | 400 |
| Víno červené | 150 |
Dochucovadla:
Nové koření 6 kuliček, pepř černý 8 kuliček, sušený tymián dle chuti, vše rozdrtit v tloučku. 2 až 3 bobkový listy.
Energetická hodnota celkem: 5656 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 127,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1414 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 31.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Osmahnout cibuli, poté přidat nastrouhanou kořenovou zeleninu a maso a nechat zatáhnout, poté podlijeme vínem a to necháme při míchání vyvařit.přidáme koření a osolíme a vmícháme i rajský protlak. Nalijeme vodu a přiklopíme, necháme ještě podusit alespoň půl hodiny. Česnek až nakonec, já raději sladší proto i s protlakem ještě přidávám cukr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






