- Autor: marta1954
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Cibule | 120 |
Slanina anglická | 200 |
Zelí bílé kysané | 700 |
Brambory vařené | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, kmín /kdo má chuť může si opéct kousek kuřecích prsíček/
Energetická hodnota celkem: 8640 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 224,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 864 kJ
Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 9.1, Sacharidy (g): 22.4, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Přidáme teplé mléko a uděláme hustší kaši. Na opečenou slaninu přidáme cibuli a mírně osmahneme. Vložíme kysané zelí, kmín a podusíme. Do vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí. To pokryjeme druhou polovinou kaše. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Zdobíme dozlatova osmaženou cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.