- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Těstoviny průměr syrové | 55 |
| Česnek | 5 |
| Rajčata | 100 |
| Cibule | 30 |
| Cuketa | 150 |
| Mozzarella 45% | 30 |
| Olej řepkový | 7 |
Energetická hodnota celkem: 1684 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Lasagne uvaříme v mírně osolené vodě „na skus“, scedíme a pokapeme částí olivového oleje. Zeleninu omyjeme, očistíme, cuketu nakrájíme na plátky, rajčata předem spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli na nudličky. Na zbylém oleji dáme zpěnit cibuli, cuketu a později i pokrájená rajčata, ochutíme drceným česnekem, osolíme a opepříme. Do zapékací misky položíme plátek lasagní, navrstvíme zeleninovou směs, posypeme sekanými bylinkami (tymián, rozmarýn) a přiložíme druhý plátek, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






