TOPlist


Bílkové sušenky s ořechy nejen na vánoční stůl

  • Uživatelský recept
  • Autor: KaterinaP
  • Porce: 14.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Bílkové sušenky, kde jedna porce je cca 34 gramů

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bílek132
Mouka pšeničná hladká100
Cukr průměr100
Mandle50
Lískové ořechy50
Vlašské ořechy50

Energetická hodnota celkem: 7494 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 90, Sacharidy (g): 191 SAFA (g): 14 Cukry (g): 103 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 535 kJ

Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 13.6 SAFA (g): 1 Cukry (g): 7.4 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ze 4 bílků (132g) ušleháme sníh, přidáme mouku, cukr, který pomalu zamícháme, aby sníh nespadl. Dále přidáme ořechy, mandle a oříšky. Mohou být nasekané nebo celé, dle libosti. Těsto vlijeme do srnčího hřbetu a dozlatova upečeme při cca 200 st horkovzdušné trouby. Vychladnuté nařežeme na tenké plátky, které na plechu sušíme při 100 st dokřupání. Výborné jsou i k vínu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 06. 2015 07:47

bez tý mouky a cukru by to mohlo bejt ok :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma