- Autor: Japin
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté průměr | 500 |
Olej olivový | 10 |
Cibule | 120 |
Cuketa | 300 |
Česnek | 20 |
Lilek | 300 |
Paprika zelená | 150 |
Paprika červená | 150 |
Rajčatové pyré | 500 |
Balkánský sýr | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, provensálské koření, česnek, cibule
Energetická hodnota celkem: 7971 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 113,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1993 kJ
Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 14, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2
Postup přípravy
na pánvi na troše oleje osmahneme cibulku s mletým masem a rozetřeným česnekem, osolíme , opepříme, přidáme provensálské koření, odložíme bokem. Osmahneme kolečka cukety, lilku a proužky papriky, osolíme, jemně posypeme provensálským kořením, a začneme klást do skleněného pekáčku, vymazaném olejem. Na vrstvu lilku rozprostřeme polovinu masa, pak dáme vrstvu cukety, na ni druhou polovinu masa a nakonec zbytek smíchané zeleniny s paprikami. zalejeme rajčatovým pyré. Dáme zapéct do trouby, přiklopené víkem, cca po 1/2 hodině odklopíme, zasypeme sýrem a ještě cca 20 minut zapečeme. Paprika na povrchu by měla zhnědnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.