TOPlist
Sledujte nás:

hovězí zapečené s lilkem a cuketou

Zpět
  • Autor: Japin
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, provensálské koření, česnek, cibule

Energetická hodnota celkem: 7971 kJ

Bílkoviny (g): 121, Tuky (g): 113, Sacharidy (g): 94, SAFA (g): 56, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1993 kJ

Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 28.3, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 14, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Postup přípravy

na pánvi na troše oleje osmahneme cibulku s mletým masem a rozetřeným česnekem, osolíme , opepříme, přidáme provensálské koření, odložíme bokem. Osmahneme kolečka cukety, lilku a proužky papriky, osolíme, jemně posypeme provensálským kořením, a začneme klást do skleněného pekáčku, vymazaném olejem. Na vrstvu lilku rozprostřeme polovinu masa, pak dáme vrstvu cukety, na ni druhou polovinu masa a nakonec zbytek smíchané zeleniny s paprikami. zalejeme rajčatovým pyré. Dáme zapéct do trouby, přiklopené víkem, cca po 1/2 hodině odklopíme, zasypeme sýrem a ještě cca 20 minut zapečeme. Paprika na povrchu by měla zhnědnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři