TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Velikonoční nádivka

Zpět
  • Autor: ANCINKA
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, muškátový květ, 4 str. česnek Bylinky ( medvědí česnek, petržel, pažitka, kopřivy) nevážím- množství je orientační

Energetická hodnota celkem: 6194 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 177, SAFA (g): 12, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1549 kJ

Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 44.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Postup: Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme – dle chuti ( můžeme přidat i směs provensálského koření apod.) Přidáme žloutky a vývar zeleninový cca 2-3 dcl. ( vývar přiléváme postupně) a promícháme ( klidně rukama) aby rohlíky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme. Dáme do formy vyložené pečícím papírem – pečeme cca 45 min. Při 160 st. C ( dle typu trouby).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři