- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rohlík celozrnný průměr | 280 |
Vejce celá průměr | 240 |
Šmakoun s hlívou ústřičnou | 300 |
Cibule | 100 |
Pažitka | 100 |
Petržel - nať | 100 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, muškátový květ, 4 str. česnek Bylinky ( medvědí česnek, petržel, pažitka, kopřivy) nevážím- množství je orientační
Energetická hodnota celkem: 6194 kJ
Bílkoviny (g): 103,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 177,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1549 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 44.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Postup: Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme – dle chuti ( můžeme přidat i směs provensálského koření apod.) Přidáme žloutky a vývar zeleninový cca 2-3 dcl. ( vývar přiléváme postupně) a promícháme ( klidně rukama) aby rohlíky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme. Dáme do formy vyložené pečícím papírem – pečeme cca 45 min. Při 160 st. C ( dle typu trouby).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.