- Autor: Ivusha25
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Kuřecí stehno bez kůže | 200 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
| Špaldové mušličky | 100 |
| Špenát dušený (bez tuku) | 150 |
| Česnek | 30 |
| Smetana ke šlehání 31% | 50 |
| Sůl | 2 |
Dochucovadla:
pepř, koření dle chuti
Energetická hodnota celkem: 3936 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1968 kJ
Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
V osolené vodě uvaříme podle návodu špaldové mušličky. Listový špenát nakrájíme, dáme do hrnce zalijeme horkou vodou a vaříme 5 minut, slijeme přebytečnou vodu osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a trochu smetany. Zvlášť na pánvi si opečeme na trochu oleji kousky kuřecího masa, které jsme si předem okořenili podle vlastní chuti. Na talíř si vsypeme mušličky na ně dáme špenát a nakonec kuřecí maso. Je to opravdu dobrota :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






