- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sádlo vepřové škvařené | 15 |
Papričky chilli | 10 |
Cibule | 125 |
Uzená plec | 250 |
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Brambory zimní | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7215 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 291,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1804 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 72.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme, dokud na okrajích nezačne zlátnout. Poté přidáme drobně usekané uzené maso, jemně nakrájenou papriku, ochutíme solí a pepřem, orestujeme a necháme vychladnout. Den předem ve slupce uvařené a oloupané brambory nastrouháme, a se solí a moukou zpracujeme na vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na váleček o průměru asi 5 cm, a nakrájíme na špalíky o délce asi 4 cm. Ze špalíků uděláme placičku, kterou naplníme vychladlou náplní a dobře uzavřeme. Knedlíky zavaříme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Knedlíky podáváme s dušeným kysaným zelím.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.