TOPlist
Sledujte nás:

Bramborové knedlíky s uzeným

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 7215 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 291, SAFA (g): 13, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1804 kJ

Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 72.8, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme, dokud na okrajích nezačne zlátnout. Poté přidáme drobně usekané uzené maso, jemně nakrájenou papriku, ochutíme solí a pepřem, orestujeme a necháme vychladnout. Den předem ve slupce uvařené a oloupané brambory nastrouháme, a se solí a moukou zpracujeme na vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na váleček o průměru asi 5 cm, a nakrájíme na špalíky o délce asi 4 cm. Ze špalíků uděláme placičku, kterou naplníme vychladlou náplní a dobře uzavřeme. Knedlíky zavaříme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Knedlíky podáváme s dušeným kysaným zelím.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 08. 2015 12:17
Tohle mám rád, jen mně napadá kolik energie přidá zelí nebo špenát.

Naši partneři