- Autor: jennylane
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Kuře s kůží průměr | 1200 |
| Cibule šalotka | 100 |
| Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 16 |
| Vývar kuřecí čistý | 100 |
| Mandle | 40 |
| Švestky | 250 |
| Naturamyl bramborový škrob | 30 |
| Pomeranče | 30 |
Dochucovadla:
vanilkový lusk
Energetická hodnota celkem: 13442 kJ
Bílkoviny (g): 241,
Tuky (g): 205,
Sacharidy (g): 91,
SAFA (g): 80,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1920 kJ
Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 29.3, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 11.4, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Kuře omyjeme a naporcujeme. Ochutíme solí a pepřem. Šalotky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rooibos Vanilla čajové sáčky přelijeme vroucí vodou a necháme luhovat dle požadované intenzity chutě. Čajové sáčky vyjmeme. Rozpálíme olej na pánvi. Kuřecí kousky osmahneme ze všech stran, při posledním otočení přidáme šalotky a mandle. Podlijeme slepičím vývarem a rooibosovým čajem. Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Lusk a dřeň přidáme k omáčce. Pod pokličkou podusíme 40 minut. Švestky opláchneme, rozčtvrtíme a vypeckujeme. Na posledních deset minut přidáme k omáčce a společně podusíme. Škrob rozmícháme s trochou studené vody. Zamícháme do omáčky a ještě jednou necháme přejít varem. Ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme pomerančem a podáváme. Jako přílohu použijeme rýži smíchanou s meduňkovými lístky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






