TOPlist
Sledujte nás:

Fazolová polévka

Zpět
  • Autor: MagdaK
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Porce: 4.00

Bílá fazolová polévka podle Gordona Ramsaye z knihy Hanky Michopulu - Recepty z farmářského trhu. JE VÝBORNÁ!

Ingredience

Dochucovadla:

tymián, bobkový list, sůl, čerstvě mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 7051 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 24, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 51, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1763 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 12.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Bílé fazole namočit den předem do studené vody, nechat odležet v ledničce, ne v teple! Druhý den 2x propláchnout, dát do hrnce spolu s nakrájeným uzeným nebo slaninou, bobkovým listem, tymiánem (1 lžička sušeného, nebo snítka čerstvého). Zalít trojnásobným množstvím vařící vody a dát vařit, dokud fazole nezměknou. Ke konci varu posolit, ne dřív! Odatavit. V kastrůlku roztavit máslo spolu s rostlinným olejem a asi 10 minut zvolna smažit na jemno nakrájenou 1 cibuli, 1 mrkev, 1/8celeru a plátky z 1 česneku. Poté vsypat do hrnce s polévkou a ještě 10 minut vařit, až změkne zelenina. Na závěr přilejeme 150 ml mléka, dochutíme pepřem, solí a zelenou petrželkou. V talíři troch zakápneme panenským olivovým olejem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři