TOPlist


Celozrnná mrkvová buchta

  • Uživatelský recept
  • Autor: s.pes
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr hnědý (řepný, třtinový)60
Vlašské ořechy50
Rozinky50
Vejce celá průměr110
Kypřící prášek do pečiva10
Mrkev180
Olej olivový100
Mouka špaldová celozrnná140

Energetická hodnota celkem: 10067 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 144, Sacharidy (g): 230 SAFA (g): 24 Cukry (g): 107 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 839 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 19.2 SAFA (g): 2 Cukry (g): 8.9 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, zázvor - á 1 lžikča

Postup přípravy

Prošlehat žloutky (2) s agávovým sirupem a 2 lžícemi horké vody do husté pěny, postupně přidávat olej. vmíchat směs mouky, PRDOPEČ (nejlépe z vinného kamene), koření, pak nastrouhanou mrkev a nasekané sušené ovoce, nakonec jemně vmíchat sníh z bílků. Péct ve formě (toto množství je vhodné např. do menší dortové formy 18 cm průměr) cca 50 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma