TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Obalovaný květák bez smažení

Zpět
  • Autor: ajanka
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4373 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 169, SAFA (g): 5, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1093 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 42.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a přivedeme k varu ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z vajec, mouky a mléka ( troška soli) si připravíme těstíčko a květámk v něm obalíme. Dáme do uzavíratelné misky nebo igelit. sáčku strouhanku a květák po částech třepáním obalíme a položíme na plech s peč. papírem. Lehce pokapeme olejem a dáme do předehřáté trouby na horkovzduch a pečeme při 170°C a počkáme než nám květák zezlátne,případně během pečení otočíme a můžeme podávat. Pokud ho necháme v troubě opravdu udělat do zlatova, tak chutná stejně jako ten smažený, ale ušetříme hromadu tuku a semaforky se nám nezačervenají :-). Podáváme s brambory, nebo se zeleninovým salátem :-)

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 07. 2017 07:25
Zkoušel jsem to a je to výborné. Doporučuji.

Naši partneři