- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Květák | 1000 |
Strouhanka | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Mouka špaldová celozrnná | 50 |
Energetická hodnota celkem: 4373 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1093 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 42.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Květák rozebereme na jednotlivé růžičky a přivedeme k varu ve slané vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z vajec, mouky a mléka ( troška soli) si připravíme těstíčko a květámk v něm obalíme. Dáme do uzavíratelné misky nebo igelit. sáčku strouhanku a květák po částech třepáním obalíme a položíme na plech s peč. papírem. Lehce pokapeme olejem a dáme do předehřáté trouby na horkovzduch a pečeme při 170°C a počkáme než nám květák zezlátne,případně během pečení otočíme a můžeme podávat. Pokud ho necháme v troubě opravdu udělat do zlatova, tak chutná stejně jako ten smažený, ale ušetříme hromadu tuku a semaforky se nám nezačervenají :-). Podáváme s brambory, nebo se zeleninovým salátem :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.