TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

zeleninová polévka s rajčaty

Zpět
  • Autor: AlenaStepankova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Cibule150
Česnek80
Celer bulva150
Mrkev100
Rajčata 350
Petržel - kořen100

Dochucovadla:

sůl,čili paprička,tymián,bazalka,pažitka,libeček.kudrnka

Energetická hodnota celkem: 1944 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 78, SAFA (g): 5, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 486 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

4 středně velká rajčata-rozkrojit - na řezu potřít oliv.olejem a naskládat na plech s pečícím papírem,Rozkroji paličku česneku-neloupat a udělat s ní totéž,rozkrájet na čtvrtky 2 menší cibule,mrkve,1 petržel.kosek deleru nakrájet na nudličky vše zakápnout olejem a přidat na plech se snítkami tymiánu.Vložit do trouby vyhřáté na 170 stupňů a péci 20-30 min. Poté vše zalít buď vývarem nebo horkou vodou a do hladka rozmixovat.Před tím upečený česnek vyloupneme ze slupek.Polévku ochutíme bylinkami za zahrádky-petrželka,libeček,pažitka apod.,přisolíme a přidáme podle chuti mletou čilipapričku.Můžeme přidat sýr-podle chuti.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři