- Autor: AlenaStepankova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Cibule | 150 |
Česnek | 80 |
Celer bulva | 150 |
Mrkev | 100 |
Rajčata | 350 |
Petržel - kořen | 100 |
Dochucovadla:
sůl,čili paprička,tymián,bazalka,pažitka,libeček.kudrnka
Energetická hodnota celkem: 1944 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 78,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 486 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
4 středně velká rajčata-rozkrojit - na řezu potřít oliv.olejem a naskládat na plech s pečícím papírem,Rozkroji paličku česneku-neloupat a udělat s ní totéž,rozkrájet na čtvrtky 2 menší cibule,mrkve,1 petržel.kosek deleru nakrájet na nudličky vše zakápnout olejem a přidat na plech se snítkami tymiánu.Vložit do trouby vyhřáté na 170 stupňů a péci 20-30 min. Poté vše zalít buď vývarem nebo horkou vodou a do hladka rozmixovat.Před tím upečený česnek vyloupneme ze slupek.Polévku ochutíme bylinkami za zahrádky-petrželka,libeček,pažitka apod.,přisolíme a přidáme podle chuti mletou čilipapričku.Můžeme přidat sýr-podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.