- Autor: sona0810
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 50 |
Mrkev | 100 |
Olej olivový | 10 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 80 |
Dochucovadla:
soľ, limetková šťava
Energetická hodnota celkem: 1720 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na lyžici oleja opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme premytú šošovicu a ešte chvíľu opekáme, zalejeme vodou a necháme odpariť, postupne prilievame vodu a miešame, ako keď varíme rizoto. Nerozvaríme ju. Mrkvu nastrúhame na tenké rezančeky, cviklu nakrájame na tenké kolieska a sprudka opečieme na lyžičke oleja, pridáme k šošovici... Osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetkovou šťavou a už len naložíme na tanier...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.