- Autor: haniczka6
 - Doba přípravy (min.): 20
 - Uživatelský recept
 - Porce: 2.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| ovesné vločky emco (červené) | 200 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 6 | 
| třtinový cukr | 10 | 
| vanilkové sojové mléko | 370 | 
| Olej palmojádrový, kokosový | 10 | 
| lněné semínko | 10 | 
Energetická hodnota celkem: 4495 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 36, 
                                                        Tuky (g): 31, 
                                                        Sacharidy (g): 155,
                                                        SAFA (g): 13,
                                                        Cukry (g): 72,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2248 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 77.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme mouku (=rozmixované ovesné vločky, 150g), 50g ovesných vloček, kypřící prášek, sůl a cukr. Do hrnku s rostlinným mlékem přidáme olej a mletá lněná semínka (ta se přidávají kvůli výživové hodnotě) a zamícháme. Poté tekutinu vlijeme do mísy a pečlivě promícháváme. Těsto by mělo být trochu husté. Necháme alespoň pět minut stát a mezitím si rozpálíme vaflovač. Do rozpáleného vaflovače vlijeme těsto, opatrně zavřeme a necháme péct 5 - 7 minut (záleží na výkonu přístroje). Opatrně otevřeme a pokud se těsto stále ještě lepí na stěny a vafle se trhají uprostřed, znamená to, že je třeba je péct ještě pár minut. Servírujeme se sirupem, marmeládou, ovocem :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






