- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Balkánský sýr | 180 |
Rajčata | 600 |
Cuketa | 600 |
Cibule | 65 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 8 |
Energetická hodnota celkem: 3090 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 773 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Nakrájíme cibulku na jemno, přihodíme na rozehřátý olej, k tomu rajčata ( můze být i plechovka s loupanými a krájenými rajčaty) cuketa nakrájená na kostičky když je mladá tak neloupu a dám i dužinu se semínky, pokud už je odrostlejší, tak oloupeme a dám bez semínek. Nechám chvilku podusit na skus.... Přidám nadrobený balkán, prohřeju, dochutím pepřem, solí - je-li potřeba a dá trochu čerstvého nasekaného oregána. Podáváme s brambory nebo pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.