- Autor: Tegil
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 6 |
Hovězí maso přední průměr | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 60 |
Česnek | 2 |
Bujón suchý stav | 3 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 1402 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v kastrolu na lžíci oleje. Přidáme cibuli, poprášíme moukou a ještě lehce orestujeme. Přilijeme trochu vývaru, přidáme drcený česnek a majoránku. Dusíme pod pokličkou doměkka za stálého míchání a podlévání malými dávkami vývaru. Když maso dostatečně změkne, necháme šťávu vydusit, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným pečivem či s celozrnnými knedlíky
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.