- Autor: begina
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Vepřová plec (syrová) | 520 |
| Olej slunečnicový | 20 |
| Kunín smetana 12% | 200 |
| Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
| Cibule | 50 |
| Hotová jíška (v suchém stavu) | 50 |
| Paprika červená | 600 |
| Masox (hotový výrobek) | 12 |
Dochucovadla:
sůl,pepř a gulášová mletá paprika ,gulášové koření
Energetická hodnota celkem: 7574 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 118,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1515 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 23.6, Sacharidy (g): 14.4, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nahrubo nakrájíme cibulku a hodíme na rozpálený hrnec s olejem chvilku necháme a přidáme plátky vepřové kýty okořeněné po zasmahnutí nasypeme posekanou papriku také nahrubo a zalijeme vodou necháme 55 minut na mírný plamen s pokličkou povařit,poté odstavíme a necháme trochu zchladnout,vylovíme maso a zbytek rozmixujeme do hladka. Paprika omáčku zároven krásně zahustí zalijeme smetanou na veření nebo mlékem a opět přivedeme k varu pokud je třeba zahustíme. Podáváme nejlépe s rýži.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






