- Autor: mosem
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25% | 60 |
Olej olivový | 10 |
vývar zeleninový | 700 |
Smetana na vaření 12% | 150 |
Cibule | 300 |
Dýně | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek, kari (vše dle chutí)
Energetická hodnota celkem: 3347 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 837 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3.8
Postup přípravy
Troubu rozpálíme na 220 st. C. Na pekáči vyloženém pečícím papírem vložíme nakrájenou dýni (hokaido, máslová), cibuli a česnek, které osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pokud chceme mít polévku super jemnou, dýni oloupáme - dýni klasickou musíme loupat určitě :-). Po 30 minutách vyjmeme a vložíme do vývaru (PS: vývar je bez zeleniny, takže jsem našel, že jeho energetická hodnota je úplně zanedbatelná, směs zeleniny ze které vývar vaříme je naprosto libovolná). Chvíli povaříme, přidáme smetanu, dosolíme, dopepříme, můžeme přidat muškátový oříšek a posypat hoblinkami parmazánu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.