TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Polévka z pečené dýně

Zpět
  • Autor: mosem
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek, kari (vše dle chutí)

Energetická hodnota celkem: 3347 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 27, Cukry (g): 42, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 837 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3.8

Postup přípravy

Troubu rozpálíme na 220 st. C. Na pekáči vyloženém pečícím papírem vložíme nakrájenou dýni (hokaido, máslová), cibuli a česnek, které osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Pokud chceme mít polévku super jemnou, dýni oloupáme - dýni klasickou musíme loupat určitě :-). Po 30 minutách vyjmeme a vložíme do vývaru (PS: vývar je bez zeleniny, takže jsem našel, že jeho energetická hodnota je úplně zanedbatelná, směs zeleniny ze které vývar vaříme je naprosto libovolná). Chvíli povaříme, přidáme smetanu, dosolíme, dopepříme, můžeme přidat muškátový oříšek a posypat hoblinkami parmazánu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři