TOPlist


Dýńový koláč z Ameriky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Rohrerova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr5
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku)625
Cukr hnědý (řepný, třtinový)375
Smetana ke šlehání 31%250
Želatina (v suchém stavu)100
Dýně500
Těsto linecké400

Energetická hodnota celkem: 20108 kJ

Bílkoviny (g): 141, Tuky (g): 185, Sacharidy (g): 637 SAFA (g): 112 Cukry (g): 491 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2514 kJ

Bílkoviny (g): 17.6, Tuky (g): 23.1, Sacharidy (g): 79.6 SAFA (g): 14 Cukry (g): 61.4 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

1/2lžičky soli,1/2lži. mleté skořice,1/2l. mletého zázvoru

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme,vydlabeme a dáme na kostičky do hrnce.Zalijeme 1 dl vody,přidáme cukr a 15 min vaříme. Formu na koláč vyložíme lineckým těstem.Dýni rozmixujeme s mlékem,vejcem,solí,kořením a rozprostřeme na těsto.Pečeme 60 min na 180 °C. Podáváme ozdobené šlehačkou(nemusí být)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 09. 2015 11:30

Morndw

Pět gramů vejce ? to by se dalo i vynechat, ne ?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma