- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 50.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 550 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 200 |
Vlašské ořechy | 50 |
Mandle | 230 |
Mouka špaldová celozrnná | 150 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Mouka kukuřičná | 100 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 400 |
Hrušky | 600 |
Dochucovadla:
vinný kameň
Energetická hodnota celkem: 28285 kJ
Bílkoviny (g): 191,
Tuky (g): 380,
Sacharidy (g): 629,
SAFA (g): 144,
Cukry (g): 401,
Vláknina (g): 113,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 566 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 7.6, Sacharidy (g): 12.6, SAFA (g): 2.9, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hrušky očistíme, a dáme do vody s citrónovou šťavou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Múku zmiešame s vinným kameňom a najemno posekanými mandľami. Postupne do źĺtok zapracujeme vychladnutú čokoládu, múku a mandle. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka zapracujeme do cesta. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech. Husto posypeme nadrobno nakrájanými hruškami, orechmi a zľahka popritláčame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi tak 45min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.