TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vanilkový puding s piškoty a jahodami

Zpět
  • Autor: KaterinaP
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Vanilkový puding s jahodami a piškoty

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2660 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 128 SAFA (g): 1 Cukry (g): 113 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 665 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 32 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 28.3 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Z půl litru studeného mléka odebereme 6 polévkových lžic a smícháme je s pudingovým práškem. Zbytek mléka s cukrem přivedeme k varu a zamícháme do něj rozpuštěnou směs. Mícháme do zhoustnutí. Připravíme si sklenice, do kterých jsme na dno vložili 3 piškoty a 3 konzervované jahody. Zalijeme uvařeným pudingem a na vrch dáme dva piškoty na ozdobu s jednou jahodou. Necháme vychladnou a podáváme jako svačinku nebo snídani.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 10. 2015 22:16
Já dávám vařit asi 3/4 mléka, ve zbylé 1/4 rozmíchám pudink a cukr. Až začne mléko vřít, vliju to do něj a míchám pouze odsud. Je pro mě rychlejší umýt hrnek, než míchat od začátku.....žmolky se též nedělají :)
04. 10. 2015 22:00
Hezké skleničky. Mám je na kávu, ale toto využití mne nenapadlo. Dobrý nápad. Jinak já pudink rozmíchám s cukrem přímo v kastrolu, do kterého pak vliji studené mléko. Dám vařit za trvalého (důkladně odspoda) míchání. Ušetřím si další nádobu na rozmíchání a žmolky se neudělají. Jen je třeba opravdu důkladně míchat.

Naši partneři