TOPlist


hrachová pomazánka

  • Uživatelský recept
  • Autor: jana.gregarova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hrách (v suchém stavu)100
Mrkev100
Celer bulva100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Česnek15

Energetická hodnota celkem: 2285 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 82 SAFA (g): 1 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 571 kJ

Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 20.5 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

bylinková sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Žlutý hrách přes noc namočíme. Vodu slijeme a vaříme asi půl hodiny doměkka. Pěnu během vaření sbíráme. Osolíme až po uvaření. Uvařený hrách pomixujeme, přidáme strouhanou zeleninu, česnek, majoránku a bylinkovou sůl. Dobře promícháme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma