TOPlist


dýňová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: ballini
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně500
Cibule250
Olej olivový30
Masox (hotový výrobek)20

Energetická hodnota celkem: 2092 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 5 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 523 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 12.5 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 7.5 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

pepř, sůl,

Postup přípravy

Rozkrojíme dýni hokkaido ca. 0,5 kg, odstraníme střed s peckami, zbytek nakrájíme na větší kusy, vezmeme 2 cibule, oloupeme a nakrájíme na 1/4. Dýni a cibuli dáme do trouby, zacákneme olivovým olejem a necháme upéct, až bude zelenina maličko hnědá. V hrnci orestujeme na trošce oleje 1 cibuli do zlatova, přidáme upečenou zeleninu, zalijeme vodou (podle toho, jak kde chce mít polévku hustou), přidáme 1 masox a necháme provařit. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme pepřem a solí, popř. přidáme lžičku zakysané smetany.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma