TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

dýňová polévka

Zpět
  • Autor: ballini
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně500
Cibule250
Olej olivový30
Masox (hotový výrobek)20

Dochucovadla:

pepř, sůl,

Energetická hodnota celkem: 2092 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 15, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 523 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozkrojíme dýni hokkaido ca. 0,5 kg, odstraníme střed s peckami, zbytek nakrájíme na větší kusy, vezmeme 2 cibule, oloupeme a nakrájíme na 1/4. Dýni a cibuli dáme do trouby, zacákneme olivovým olejem a necháme upéct, až bude zelenina maličko hnědá. V hrnci orestujeme na trošce oleje 1 cibuli do zlatova, přidáme upečenou zeleninu, zalijeme vodou (podle toho, jak kde chce mít polévku hustou), přidáme 1 masox a necháme provařit. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme pepřem a solí, popř. přidáme lžičku zakysané smetany.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři