- Autor: ballini
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 500 |
Cibule | 250 |
Olej olivový | 30 |
Masox (hotový výrobek) | 20 |
Dochucovadla:
pepř, sůl,
Energetická hodnota celkem: 2092 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 523 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozkrojíme dýni hokkaido ca. 0,5 kg, odstraníme střed s peckami, zbytek nakrájíme na větší kusy, vezmeme 2 cibule, oloupeme a nakrájíme na 1/4. Dýni a cibuli dáme do trouby, zacákneme olivovým olejem a necháme upéct, až bude zelenina maličko hnědá. V hrnci orestujeme na trošce oleje 1 cibuli do zlatova, přidáme upečenou zeleninu, zalijeme vodou (podle toho, jak kde chce mít polévku hustou), přidáme 1 masox a necháme provařit. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme pepřem a solí, popř. přidáme lžičku zakysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.